Merel Maes heeft op de open indoormeeting van Racing Gent het Belgisch hoogspringrecord bij de cadetten verbeterd. De atlete van ACW evenaarde in eerste instantie de 1m77 van Nina Hespel, om vervolgens in haar derde poging over 1m79 te vliegen. Een aantal mooie namen maakten hun opwachting in de Gentse Topsporthal voor een eerste prikkel in zaal.

Veel atleten wagen zich pas in januari aan hun eerste wedstrijden in zaal, maar de afgelopen weken konden de liefhebbers zich al optrekken aan enkele wedstrijden in de Gentse Topsporthal. Merel Maes leverde op ‘Boxing Day’ het hoogtepunt van de dag af door naar een nieuw cadetten-BR te zweven. Afgelopen zomer toonde Maes al dat ze over het nodige talent beschikt. Als eerstejaarscadet sprong ze over 1m75, goed voor de vijfde prestatie aller tijden. Vandaag deed de atlete echter nog een stuk beter in zaal. Ze bleef namelijk foutloos tot en met 1m77, wat een evenaring betekende van het bijna drie jaar oude BR van Nina Hespel. De lat ging vervolgens naar 1m79. Maes klaarde de klus uiteindelijk in haar derde en laatste poging.  

Op aanraden van haar trainer zette Maes haar competitie stop na die 1m79. De atlete komt deze winter nog minstens vier keer in actie. Het Vlaams en Belgisch kampioenschap AC staan met stip aangeduid. Kan ze zichzelf dan overtreffen en de eerste cadet ooit worden in ons land die hoger springt dan 1m80 in zaal? Het outdoor-BR op naam van Ellen Cochuyt bedraagt 1m80.

Obasuyi en Vandeputte testen hun benen

Michael Obasuyi op de Memorial Van Damme – Foto: Golazo

Een aantal grote namen waagden zich in Gent aan een eerste indoorwedstrijd van het winterseizoen. Michael Obasuyi opende met een degelijke 7”95 op de 60m horden. Obasuyi vertrekt begin 2020 naar Zuid-Afrika om er een trainingsstage af te werken. De hordeloper hoopt om na die stage cruciale punten te scoren op grote wedstrijden, om zo kans te maken op de Olympische Spelen van Tokio. Onder meer de World Indoor Tour in Düsseldorf staat op de planning van de atleet van OEH.

Angel Agwazie zette eveneens een degelijke seizoensopener neer op de hoge horden. De vijfde van het EK voor junioren klokte af na 8”65. Agwazie vertoeft in januari ook in Zuid-Afrika. Op de vlakke 60m was Simon Verherstraeten de beste met een tijd van 6”94. Justine Goossens en Jitse Mievis noteerden de snelste chrono’s op de 200m met respectievelijk 24”34 en 22”03.

800m-specialist Aurele Vandeputte waagde zich aan een snelheidsprikkel op de 400m. Vandeputte kwam over de finish na 49”72. De Nederlandse Alida Van Daalen maakte haar opwachting in het kogelstoten. De Europese juniorenkampioene met de discus noteerde een beste worp van 15m18.