Shaunae Miller-Uibo heeft haar seizoensstart verre van gemist. De 25-jarige sprintster was op de Tom Jones Memorial in Gainesville goed voor een ongelooflijke 49″05. De snelste tijd ooit gelopen door een vrouw in april. Ook twee Belgen waagden zich gisteren aan een wedstrijd, weliswaar in Irvine in Californië. Camille Laus scherpte haar PR aan op de 200m. Dylan Borlée liep naar een seizoensbeste op de baanronde. Armand Duplantis was in Baton Rouge goed voor de beste wereldjaarprestatie in het polsstokspringen.

Shaunae Miller-Uibo liep haar eerste 400m van het seizoen op de Tom Jones Memorial en stelde absoluut niet teleur. In de laatste rechte lijn liep de atlete van de Bahama’s iedereen in de vernieling. Met 49″05 zette ze haar tweede snelste tijd ooit neer én de beste chrono ooit door een atlete in april. Vorig jaar was ze tijdens de Diamond League in Monaco goed voor haar PR van 48″97. Vorige week was Michael Norman goed voor de beste chrono ooit in april bij de mannen op de baanronde met 43″45.

Laatste test voor Laus en Borlée in Irvine

Camille Laus verbeterde zich op de 200m van 23″97 naar 23″79, waardoor de kapitein van de Belgian Cheetahs absoluut klaar lijkt om naar Yokohama te trekken voor de World Relays. Hetzelfde kan gezegd worden over Dylan Borlée, die een degelijke 400m afwerkte. Met 46″49 verbeterde hij zijn seizoensbeste.

Duplantis nu al op eenzame hoogte

Armand ‘Mondo’ Duplantis waagde zich in Baton Rouge aan een competitie voor LSU, zijn universiteit. Zonder noemenswaardige concurrentie sprong Duplantis vlotjes over zijn openingshoogte 5m51. Op 5m83 had de nog altijd maar 19-jarige Zweed twee pogingen nodig. Iets wat hij wist recht te zetten op 5m94, een ruime verbetering van de beste wereldjaarprestatie van 5m85. Vervolgens ging de lat nog naar 6m01, maar dat bleek net te hoog gegrepen voor de Europese kampioen.