Jonathan Sacoor heeft vandaag in Gainesville (VS) voldaan aan de kwalificatie-eis voor het EK beloften. Op de 400 meter snelde de wereldkampioen bij de junioren naar 46″43, voor individuele deelname in het Zweedse Gavle wordt 46″65 gevraagd. Of hij aan het EK beloften zal deelnemen wordt later beslist.

Voor Sacoor, die sinds januari aan de University of Tennessee in Knoxville studeert, was het zijn derde krachtmeting van het outdoorseizoen op de 400 meter. Eind maart was hij op de outdoorbaan goed voor 46″74, twee weken geleden verscheen 46″99 achter zijn naam. Na een frustrerende 200 meter, die hij gisteren met te veel meewind (+2.6 m/s) afsnelde in 21″43, kreeg hij bij zijn 400 meter opnieuw stevige concurrentie.

In de tweede snelste reeks ging met Chantz Sawyers geen onbekende met de zege lopen, Sacoor verwees de Jamaicaan nog naar brons op het WK junioren vorige zomer. Sawyers tekende in 46″26 voor de reeksoverwinning, net voor DaeQwan Butler (46″29). Jonathan Sacoor liep als derde binnen na 46″43. Voor individuele deelname aan het WK in Qatar moet Sacoor nog minstens een seconde sneller (45″30), sinds het wereldkampioenschap in Tampère staat zijn record op 45″03. Sacoor ging met zijn 46″43 wel sneller dan Dylan Borlée (46″65) een week geleden. Komende woensdag 1 mei vertrekt de Belgische delegatie naar de World Relays in Japan, op 3 mei maakt Jonathan Sacoor vanuit de Verenigde Staten de oversteek. Het WK aflossingen wordt afgewerkt op 11 en 12 mei.

Eerder dit outdoorseizoen voldeden Dorian Boulvin (10.000m), Lars Van Looy (hoogspringen) en Paulien Couckuyt (400m horden) al aan de Belgische minima voor het EK beloften.