Renée Eykens heeft na een indrukwekkende beurt in de reeksen ook haar kans in de halve finales niet gemist. In de eerste van twee halve finales liep ze een tactisch uitgekookte wedstrijd. De Spaanse Guerrero maakte de wedstrijd, Eykens volgde gezwind in tweede positie en hield die rechtstreekse plaats voor de finale vast tot aan de finish.

Voor Eykens is dit haar eerste internationale indoortoernooi. Net als Cynthia Bolingo kreeg ze haar EK-kwalificatie niet cadeau, pas in laatste instantie kon ze zich in Birmingham veiligstellen van een ticket richting Glasgow. Daar liet ze in de reeksen op vrijdag evenwel niets van merken. Eykens ging dankzij een knap slotoffensief met de reeksoverwinning lopen en hield enkele medaillekandidates achter zich.

De halve finales beleefde ze geduldig vanop de voorposten. De Spaanse Guerroro nam de rol van tempomaker op zich en Eykens sloot uitstekend aan als tweede van het zestal. Ze gaf die uitgelezen positie niet meer uit handen en plaatste zich zo rechtstreeks voor de eindstrijd van morgen. Guerrero zag haar ondernemende rol beloond met winst in 2’02”43, Eykens moest nauwelijks vier tienden toegeven met 2’02”85. De tweede halve finale werd een prooi van de Française Lamote in 2’02″94. In de finale staat de teller uiteraard opnieuw op nul, maar de Antwerpse klokte wel de tweede chrono van alle finalisten. Dromen mag…