Bij de beloften vrouwen hebben Vanessa Scaunet en Lisa Rooms hun verwachtingen niet kunnen waarmaken. Na een goede start moesten ze steeds meer terrein prijsgeven. Een 34ste plek is het verdict voor Scaunet. Rooms moet vrede nemen met de 44ste plaats.

In zware omstandigheden moesten Vanessa Scaunet en Lisa Rooms de Belgische eer bij de beloften vrouwen verdedigen. In een eerder tactische koers waren beide dames de eerste twee ronden voorin te vinden. Daarna zakten ze stelselmatig weg, de grote boosdoener was buikpijn die de kop opstak. Met nog twee ronden te gaan liep Scaunet als eerste Belgische op een 24ste plaats, Rooms zakte terug naar de 41ste plek.

Lisa Rooms had last van buikpijn tijdens haar race. – Foto: Jeroen De Meyer

Die trend zette zich jammer genoeg verder door. Zowel Scaunet als Rooms konden geen vuist meer maken op het einde. Het resulteerde in een 34ste positie voor Scaunet, op meer dan 20 seconden van de vooraf opgestelde top 20. Rooms kwam nog eens 20″ later als 44ste over de finish. Beide dames waren achteraf dan ook ontzettend ontgoocheld. Het mag duidelijk zijn dat ze hogere verwachtingen hadden voor de race.

De Deense Anna-Emilie Møller was buiten categorie vandaag. Ze kwam solo over de finish. De Duitse Anna Gehring volgde even later als tweede, de Poolse Weronika Pyzik mocht als derde mee op het podium. De gouden teammedaille was weggelegd voor Duitsland. Zij haalden het van respectievelijk Spanje en Groot-Brittannië.