De regenval van de voorbije week zorgde voor een al dan niet aangename verandering van het EK-parcours in Tilburg. Vlakke grasstroken liggen er nu drassig bij, de bochten zijn verraderlijk glad geworden. Als toeschouwer neem je zelf al best een paar botten mee. De veldlopers houden het best op cross-spikes met lange pinnen.

Dat het parcours heel wat wegheeft van de Belgische omlopen kan u nu met de eigen ogen aanschouwen. Atletieknieuws werd op pad gestuurd voor een parcoursverkenning vandaag, het resultaat daarvan kan u hierboven bekijken. Deze avond wordt er nog heel wat regen voorspeld in Tilburg, dus de kans bestaat dat het EK veldlopen een wel heel modderige bedoening gaat worden. Zeker als je weet dat er voor de openingsceremonie nog eens 200 jonge lopers een wedstrijd afwerken. Bovenstaande video geeft je alvast een overzicht wat onze nationale selectie morgen zal moeten doorstaan. Hopelijk zien we dan een Belg als eerste over de finish komen.