De Keniaanse atleet Kipyegon Bett zal vier jaar geschorst worden door de IAAF naar aanleiding van twee overtredingen van hun dopingregels. Bett, die op 19-jarige leeftijd derde werd op het WK in Londen op de 800m, zal daardoor alvast zeker tot en met augustus 2022 niet in actie komen.

Begin 2018 vond het eerste incident plaats. Bett weigerde mee te werken aan een dopingcontrole. In augustus zou de ondertussen 20-jarige Keniaan definitief tegen de lamp lopen. Er werden sporen van epo aangetroffen. De atleet kan nog in beroep gaan tegen de beslissing om hem vier jaar te schorsen.

Misnoegde Langford reageert op social media

De Brit Kyle Langford misliep op het WK in Londen voor eigen publiek het brons op de 800m na een schitterende remonte. Sinds de positieve test van Bett voelt Langford zich uiteraard bedrogen, aangezien hij als zuivere sporter heel wat aandacht verloor door net niet op het podium te finishen. De maat was dan ook vol voor de jonge Brit, waardoor hij in een emotionele post op Instagram zijn situatie probeerde uit te leggen.

Langford op het EK Indoor in Belgrado, met in zijn spoor Thijmen Kupers en Andreas Kramer – Foto: Filip Bossuyt

De Brit hoopt uiteraard dat er een straf met terugwerkende kracht komt, maar Langford weet maar al te goed dat een medaille op de groene tafel niet dezelfde waarde heeft. Het doet des te meer pijn voor de beloftevolle 800m-specialist dat hij de naast Mo Farah had kunnen staan, aangezien Farah de enige individuele medailles binnenhaalde voor de Britten op hun WK.

Strijdlustig als hij is, besloot Langford met de woorden “Ps bett can barely beat me on epo.”, vertaald wordt dat dan “Bett kan me zelfs met epo maar net verslaan”.

https://www.instagram.com/p/Bqkp2esnN5h/?utm_source=ig_web_copy_link