De Keniaanse atleet Kipyegon Bett is betrapt op het gebruik van erytropoëtine, kortweg epo. Eerder werd de bronzen medaillewinnaar van het WK in Londen geschorst wegens het niet inleveren van monsters. Bett is al de vierde Keniaanse atleet die dit jaar op doping wordt betrapt.

Het loopt dit jaar niet zo vlot voor de Keniaanse atletiek. Eerder was er al de positieve dopingtest van Asbel Kiprop, drievoudig wereldkampioen op de 1500m. Daarnaast werden ook marathonlopers Samuel Kalalei en Lucy Kabuu betrapt op verboden stoffen in het lichaam. Ruim een week geleden kwam het bericht binnen dat ook 800m-loper Kipyegon Bett in vieze papieren zou zetten. Hij werd voorlopig geschorst wegens het niet inleveren van monsters.

De positieve test op het gebruik van epo is een nieuwe zaak voor Kipyegon Bett. De 20-jarige Keniaan won nog brons op de 800m op het WK in Londen vorig jaar en was een opkomend talent in die discipline. Het B-staal moet wel nog onderzocht worden, indien dat ook positief blijkt te zijn wacht hem een lange dopingschorsing.