De Belgian Cheetahs hebben een knappe vierde plaats behaald tijdens de finale van de 4x400m. Het viertal met Cynthia Bolingo, Hanne Claes, Justien Grillet en Camille Laus vielen net naast het podium, maar met 3’27″69 knalden ze wel naar een fabelachtig nieuw BR van 3’27″69.

Het “oude” record bedroeg 3’29″06. Cynthia Bolingo liep wederom sterk en bracht ons land in de vierde positie richting de eerste wissel. Hanne Claes mocht het tweede deel voor haar rekening nemen. Claes liep een intelligente koers en kon ons land van de vijfde naar de tweede plaats brengen. Justien Grillet kreeg de lastige opdracht om stand te houden, maar de toplanden maakten het haar erg moeilijk. Grillet viel terug naar de vijfde plaats, maar kan zichzelf absoluut niks verwijten.

Camille Laus moest een kleine achterstand goedmaken op de plaatsen drie en vier. Ze kwam in het spoor van de medaillekandidates. In de laatste rechte lijn zette Laus haar turbo aan, waardoor een medaille plots in de maak leek. Het Britse team bleek echter net te sterk. De slotronde van Laus was echter enorm sterk. Een vierde plaats is dan ook een schitterend resultaat voor het kwartet, dat zonder Margo Van Puyvelde aan de start kwam.

De winst ging naar het Poolse viertal, die het haalden in 3’26″59. De Cheetahs zijn on fire, dat staat vast. Wat een ambitieus project, wat een kampioenschap. Zowel individueel, als in teamverband.

De splittijden van het kwartet zijn impressionant.

Cynthia Bolingo 53″00

Hanne Claes 51″10

Justien Grillet 52″49

Camille Laus 51″10