De Belgian Tornados hebben zichzelf opgevolgd tijdens de finale van de 4x400m op het EK in Berlijn. Het kwartet met Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Jonathan Sacoor en Kevin Borlée liep autoritair naar de winst in 2’59″47, goed voor de beste Europese prestatie van het jaar . Ze verwezen op die manier de Britten en de Spanjaarden naar het zilver en brons.

Dylan Borlée gaf als vijfde de stok af aan Jonathan Borlée. Die knokte zich naar de tweede plaats, waardoor onze wereldkampioen bij de junioren, Jonathan Sacoor in een zetel kon vertrekken. De Spanjaarden duwden echter stevig door. Sacoor kwam onder druk te staan, maar liet zijn pure klasse zien door de Europese kampioen Mathew Hudson-Smith af te houden. Kevin Borlée moest het opnieuw afmaken. De Spanjaarden zetten ons opnieuw grondig onder druk met slotloper Bruno Hortelano, maar Kevin Borlée klaarde alweer op een magistrale wijze de klus.

Hoed af, Tornados. Ze bezorgen ons land de vijfde medaille op het EK in Berlijn, waardoor we beter dan ooit doen! Dat de Belgen snel waren bewezen ook hun splits. Dylan Borlée startte met een degelijke 46″10. Jonathan Borlée snelde in 44″76 naar Jonathan Sacoor die zijn 400m in 44″70 liep. Kevin Borlée zorgde voor de kers op de taart door te finishen in een fabelachtige 43″91.

1 REACTIE

  1. Op TV wordt Jacques Borlee geprezen voor zijn goede ploegopstelling. Patrick Himschoot niet vergeten aub die mee-verantwoordelijk is

Reacties zijn gesloten.