Onze Belgen zijn aan een uitstekende tweede dag op het EK in Berlijn bezig. Na de reekswinst van Robin Vanderbemden op de 200m was het de beurt aan Cynthia Bolingo en Camille Laus op de dubbele afstand. Bolingo maakte indruk en dook voor het eerst onder 52″. Laus beleefde een mindere race, maar kon dankzij een mooie duik richting de finish zich alsnog automatisch verzekeren voor de halve finales.

Cynthia Bolingo snelde in de tweede van vier reeksen naar de reekswinst in een stevig nieuw PR van 51″69. Daarmee dook ze voor het eerst in haar carrière onder 52″. Haar vorig PR van 52″07 is daardoor voor goed naar de tabellen verwezen. Haar tijd is overigens goed voor de tweede tijd van alle deelneemsters aan de reeksen.

Foto: Jeroen De Meyer

Camille Laus kreeg het iets moeilijker in de derde reeks. Ze ging snel van start, maar kreeg het in de laatste rechte lijn erg moeilijk. Ze wist te volharden en kon op die manier net de tweede plaats behalen. Al moest ze daarvoor bijna alles uit de kast halen. Met 52″40 zou ze overigens ook net met de verliezende tijden kunnen doorstoten indien dat nodig zou geweest zijn.

The Belgian Cheetahs are on fire! Dat is alvast zeker, aangezien vijf van de zes leden van het aflossingsteam in Berlijn minstens in de halve finales zitten! Chapeau. (later meer)