Tim Van de Velde heeft zijn WK voor junioren afgesloten op de achtste plaats. Onze landgenoot trok naar de finale van de 3000m steeple met de zesde tijd van alle deelnemers. De omstandigheden in Tampere waren echter verre van ideaal om de afstand te betwisten, aangezien het kwik tot 30 graden steeg. Snelle tijden waren daardoor alvast uitgesloten. Van de Velde probeerde in het eerste deel van de wedstrijd bij het Afrikaanse geweld te blijven. Daarna viel onze landgenoot enkele plaatsen terug. Hij finishte als achtste na 9’02″03.

De winst ging na een prangende sprintje tussen vier atleten naar de Ethiopiër Takele Nigate met 8’25″35. De Keniaan Leonard Kipkemoi Bett legde beslag op het zilver op slechts 14 honderdsten van het goud. Getnet Wale, een landgenoot van de winnaar, volgde op een kleine seconde van de winnaar als derde.

Van de Velde, die nog maar eerstejaarsjunior is, werd overigens tweede Europeaan. De Italiaan Giovanni Gatto ging niet mee met de Afrikanen en kon sterk finishen in 8’52″09. Ook Gatto is een eerstejaars. Dat belooft met het oog op het EK voor junioren van volgend jaar.

World U20 championships Tampere 2018 #SISKPIC

Een bericht gedeeld door Track and field images (@siskpic) op