Elliot Crestan en Pieter Sisk hebben zich geplaatst voor de halve finales van de 800m op het WK voor junioren in Tampere. Crestan, die met de tweede tijd in de eerste van vier reeksen van start ging, liep vlot naar de tweede plaats in 1’48″82. Sisk kwam in de derde reeks aan de start.

Crestan liep een attente koers en ging na 500m resoluut naar de leiding. Samen met de Amerikaan Josh Hoey ging hij gecontroleerd over de finish. Hoey deed met 1’48″86 nog nipt beter, maar dat was uiteindelijk een bijzaak. De atleet van SMAC mag zich opmaken voor de halve finales, waarin hij absoluut niet kansloos is. De snelste op papier in de eerste reeks, de Indiër Beant Singh, ging ten onder aan de stress en werd roemloos uitgeschakeld als zevende in zijn reeks. De snelste junior van de wereld in 2018, Tadese Lemi uit Ethiopië, werd gediskwalificeerd in de tweede reeks. Daardoor schuift Crestan op van de vierde naar de tweede plaats qua PR’s van de halve finalisten.

Eliott Crestan – Foto: Peter Wagemans

Sisk nam de leiding om zo een trage koers te vermijden in een toch wel erg gevaarlijke kwalificatieronde. Hij werd uiteindelijk vijfde in zijn reeks met 1’49″40. Die tijd was goed voor de derde van vier verliezende tijden.

De halve finales van de 800m worden morgen om 13:30 Belgische tijd gelopen. Op papier maakt Crestan kans op de finale. Sisk moet dan weer hopen op een snelle koers. Hopelijk komt hij in de buurt van zijn PR van 1’47″98. We mogen echter al erg tevreden zijn met twee Belgen bij de laatste 16 heren op de dubbele baanronde. Op naar morgen!