Jonathan Sacoor deed het in Birmingham uitstekend bij zijn eerste grote afspraak. Een WK bij de elite is toch nog iets anders dan een EK voor junioren. De jonge OEH’er reageerde erg tevreden.

“Dit was een geweldig gevoel. Ik was een beetje bang dat ik als eerste de stok zou krijgen, maar ik ben blij dat ik gewoon moest volgen”, reageerde de nog altijd maar achttienjarige Sacoor. “In de laatste rechte lijn probeerde ik nog alles te geven en dat is goed gegaan. Ik ben ongelofelijk blij met mijn eerste wedstrijd voor de Tornados, en hoop dat ik een goeie indruk heb gelaten.”

En of hij een goeie indruk heeft gelaten. Het enige foutje van Sacoor kwam er al voor hij aan zijn 400 meter begon. Hij was niet helemaal op snelheid toen hij het stokje overnam van Jonathan Borlée. Daarna verliep alles gesmeerd. “De drie boers en Jacques hebben mij allemaal tips gegeven, dus ik wist perfect wat ik moest doen. Wat moet ik doen als ik alleen loop? Wat als er een gat valt? Ik kreeg het allemaal mee.”

Morgen wacht Sacoor zijn eerste WK-finale. Wat zit er dan in? Misschien wel een medaille? “Ik heb echt géén idee wat er mogelijk is. Ik heb niet de ervaring om daar uitspraken over te doen, maar iedereen is in vorm, dus ik hoop wel op een grootse teamprestatie.”