Eline Berings kent haar tegenstanders voor de eerste ronde van de 60 meter horden op het WK in Birmingham. Ze lootte de ongunstige binnenbaan, en is ook in de zwaarste reeks ingedeeld.

De enige individuele landgenote in Birmingham komt vrijdag om 19u13 Belgische tijd in actie in reeks 2. Dat is de enige serie waar liefst vijf atletes aan de start verschijnen die in het verleden al onder de acht seconden doken. Berings gaat van start in baan 2. Ze heeft de derde beste jaarchrono, terwijl er vier van elke reeks doorstoten. Ook als we naar de persoonlijke records kijken, heeft Berings de derde tijd in haar reeks.

De eerste vier van elke reeks plus de vier snelste verliezers staan in de halve finales, die met 24 in drie reeksen worden afgewerkt. De finale halen, waar maar plaats is voor acht, wordt een heel andere verhaal.