Niet alleen Louise Carton werd dit winterseizoen gemist op de CrossCup-manches. Ook Dieter Kersten sukkelde enkele maanden met een blessure en kon noodgedwongen langs de zijlijn toekijken. Door een overbelasting aan het schaambeen kwam de poulain van Karel Lismont maar weinig in actie. Met een knappe prestatie in Hannuit leek Kersten terug van weggeweest, maar een griepje gooide roet in het eten voor het Vlaams kampioenschap in Rotselaar.

De voorbereiding op het winterseizoen liep allesbehalve vlot voor Dieter Kersten. Een klein kwaaltje aan de lies bleek een aanhoudende overbelasting aan het schaambeen te zijn. Daarom liet de atleet van ADD de Easykit CrossCups aan zich voorbij gaan en werd er gefocust op alternatieve trainingen. “In het begin van mijn blessure mocht ik helemaal niet lopen en kreeg ik een Elliptigo ter beschikking gesteld. Hier heb ik twee weken alternatief mee getraind. Aangezien aquajogging echt niets voor mij is, maar ik toch van afwisseling houd, sprong ik ook geregeld op de fiets. Zo kon ik de basisconditie goed onderhouden gedurende de periode dat ik niet mocht lopen.”

Na vele ritten met de Elliptigo en een portie geduld, plande Kersten zijn comeback op het modderige parcours in Hannuit. Daar maakte de Limburger een opvallend goede beurt en wist hij als derde landgenote te finishen. “Ik ben tevreden met mijn prestatie in Hannuit, maar ik weet voor mezelf dat dit geen goede referentie is van mijn huidige conditie. Doordat de andere mannen snel van start gingen, kon ik mijn wedstrijd stelselmatig opbouwen. Zo heb ik de rest kunnen bijbenen gedurende de wedstrijd. Ik startte traag en dat is mijn geluk geweest”, aldus Kersten. Met het Belgisch kampioenschap in het vizier wilde Kersten nog wat wedstrijdritme opdoen. Hij ging van start op het Vlaams kampioenschap in Rotselaar, maar kwam daar met een 22ste plaats niet goed voor de dag. “De week voor de CrossCup van Rotselaar heb ik enkele dagen zware koorts gehad. Gelukkig had ik op de wedstrijddag enkel nog wat keelpijn, anders had ik zeker niet deelgenomen. Toch was de griep zeker geen optimale voorbereiding. Met nog geen enkele pistetraining in de benen miste ik eveneens duidelijk nog snelheid op dit parcours. Na Hannuit is dus ook Rotselaar geen goede referentie van mijn huidige conditie.”

Het winterseizoen afsluiten, doet de Limburger over dik anderhalve week op het Belgisch kampioenschap in het Park van Laken. “De zware omloop in Brussel ligt mij normaal gezien wel. Ik hoop dat het nog voldoende zal regenen zodat het parcours er modderig bijligt. Dat ik niet zal meestrijden voor het podium staat vast. Na mijn ziekte van vorige week lopen de trainingen nog steeds niet vlot, maar een top 10 zit er misschien wel in. Soufiane Bouchikhi schat ik overigens als topfavoriet in en Isaac Kimeli zal als tweede op het podium mogen kruipen. Voor de derde plaats wordt het ongetwijfeld nog een spannende strijd tussen de andere heren”, aldus Kersten.

Na het Belgisch Kampioenschap wilt Dieter Kersten vooral de conditie en de snelheid aansterken. “Het belangrijkste is om de vorm van weleer terug te krijgen. Hiervoor zal ik met de VAL tijdens de paasvakantie drie weken op stage gaan in Zuid-Afrika. Daar kan ik mij onder anderen samen met Michael Somers volop voorbereiden op het zomerseizoen”, aldus Kersten.