Tim Van de Velde heeft op de Memorial Van Damme het Belgisch scholierenrecord op de 1000m scherper gesteld. Hij won overtuigend in 2’24″34 en deed daarmee beter dan het vorige nationale record, dat sinds 1982 op naam stond van Stefaan Van Nieuwenburgh.

Het was vooraf het doel om het Belgische record van 2’25″04 scherper te stellen, en daar zijn ze uiteindelijk ook in geslaagd. Junior Pieter Sisk nam als luxehaas de groep op sleeptouw. Met nog 500m te gaan kon alleen Tim Van de Velde het spoor volgen. In de laatste 200m moest hij alleen doortrekken en dat deed hij ook. Hij finishte in een voortreffelijke 2’24″34 ondanks de iets mindere weersomstandigheden in het Koning Boudewijnstadion. Tim Van de Velde heeft ook al het Belgische scholierenrecord op de mijl, 1500m, 3000m, en 2000m steeple in zijn bezit.

Thibauld Guilbert werd wat later knap tweede in 2’29″53. Antoine Senard vervolledigde het podium.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.