Op de Diamond League-meeting in Birmingham vielen er vandaag geen Belgische uitschieters te noteren. Vooral Kevin Borlée maakte geen al te beste indruk, Renée Eykens had op meer gehoopt in haar 800 meter.

Vier Belgen maakten amper een kleine week na het WK hun opwachting in Birmingham. Geen Renée Eykens in Londen, zij kon dus met relatief frisse benen de sterk bezette 800 meter aanvatten. Na een langzame doorkomst halfweg, bleef de Europees beloftekampioene in de laatste rechte lijn hangen op de zesde plaats. Met 2’02″23 tekent ze wel voor een seizoensbeste. Ook de mijl bij de mannen verliep niet volgens het ideale wedstrijdplan. Isaac Kimeli mengde zich bij zijn debuut op deze afstand niet in de voorste gelederen, als tiende bleef hij met 3’59″35 wel nog onder de magische 4 minutengrens.

Kevin Borlée heeft er twee intense weken opzitten en daar was hij vandaag in Birmingham duidelijk nog niet volledig van hersteld. Op de 400 meter was de zesde plaats ook zijn deel, met 46″23 liep hij echter de langzaamste race van het seizoen. Veel tijd om uit te rusten krijgt hij overigens niet, komende donderdag mag hij door het forfait van wereldkampioen van Niekerk aantreden in de Diamond League-finale in Zürich. Beter verging het Soufiane Bouchikhi in de 3.000 meter. De Adeps-atleet verloor dankzij een snelle start de kop van de wedstrijd nooit uit het oog, hij finishte als achtste in een nieuwe recordtijd van 7’55″55.

De volledige uitslagen van de DL-meeting in Birmingham vindt u hier.