België heeft een eerste wereldkampioen in de atletiek. Nafi Thiam won op autoritaire wijze de zevenkamp met 6.784 punten. Nooit eerder won een Belgische man of vrouw de wereldtitel.

In de eerste ronde van de 800 meter hield Thiam nog goed stand, in de tweede ronde had ze het vele malen lastiger. Ze kende haar minste proef van de tweedaagse en finishte in 2:21.42.  Haar persoonlijk record staat op 2’15”24. Het volstond hoe dan ook voor Thiam, die de wereldtitel binnenhaalt met een voorsprong van 88 punten op de Duitse Carolin Schäfer. De Nederlandse Anouk Vetter is knap derde.

Thiam scoorde in Londen 229 punten minder dan haar BR en ook ietsje minder dan in Rio, maar wie zijn wij om te zeggen dat dit niet volstaat. Eindelijk heeft België een wereldkampioen in de atletiek, en die wereldkampioen is – we kunnen het niet genoeg herhalen – nog altijd maar 22 jaar.

Hanne Maudens liep haar 800 meter in een mooie 2’12”87. Ze sluit zo positief af en scoort 5.749 punten, haar persoonlijk record staat op 6.113 punten. Maudens eindigt 23e.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.