De Belgische ploeg heeft een degelijke indruk nagelaten op de eerste van drie dagen Europabeker-competities. Op de sprintnummers in het Finse Vaasa slaagden 8 van de 10 landgenoten erin om zich te plaatsen voor de finale.

Zoek niet naar de tweeling Borlée, Nafi Thiam of Louise Carton op deze Europabeker. Zij moesten helaas verstek laten gaan, maar in het Belgische gezelschap is de honger desalniettemin groot. “Op basis van de resultaten van de voorgaande editie (4e plaats in 2015) en het feit dat we dit jaar met een ploeg van gelijkwaardig niveau naar Vaasa trekken, is de doelstelling om dit jaar bij de eerste drie teams te eindigen en zodoende te promoveren naar de ‘super league”, klinkt het bij de Vlaamse Atletiekliga.

De eerste van drie dagen verliep gisteren naar verwachting. De top 8 van de sprintnummers tot en met de 400m horden plaatste zich voor de finale van vandaag of morgen, de laatste vier moeten het stellen met één race en 1 tot 4 punten voor het landenklassement. Op de hordenummers lieten de Belgen geen steken vallen. Anne Zagré tekende met 13″49 voor de derde tijd van de gekwalificeerden, Dario De Borger scoorde met 14″04 nog een plaatsje beter. Op de 400 meter met hekjes stootten Axelle Dauwens (57″81 – vierde) en Dylan Owusu (52″20 – achtste) ook door naar de eindstrijd.

Op de kortste sprintnummers ging het zoals verwacht de Belgen iets minder voor de wind. Voor Imke Vervaet bleef het bij 11″97 en de negende plaats, zij miste op 7 honderdsten de finale. Cynthia Bolingo lukte op de halve baanronde 24″03, goed voor de zesde chrono. Bij de mannen moest junior Kobe Vleminckx opboksen tegen de oudere garde, hij mag zich met 10″81 als achtste opmaken voor de finale, op de 200 meter bleef het met 21″43 bij een tiende plaats. Op de 400 meter kon Dylan Borlée met 46″77 zich als derde vlot plaatsen voor de finale, Margo Van Puyvelde deed het met 53″91 en de vierde tijd het zeker ook niet onaardig.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””] Hoe deze Europabeker volgen? 

De Belgen komen uit in de eerste divisie, net onder de Super League, waar Finland de organisatie dit jaar voor zijn rekening neemt. Voor het programma van deze driedaagse kunt u hier terecht, de live-uitslagen vindt u via diezelfde pagina. Gelukkig kunnen we ook genieten van een livestream, deze vindt u hier. De volledige Belgische selectie kan u hier raadplegen. [/box]