Philip Milanov is vandaag op de Diamond League-meeting in Stockholm niet afgeweken van zijn sterk parcours. De overwinning zat er helaas niet in, de discuswerper van VAC werd met een stevig seizoensbeste van 67m05 vierde.

De lat ligt met nog minder dan 50 dagen tot het WK atletiek hoog in het discuswerpen. Zo goed als alle kleppers tekenden in Stockholm present, de Jamaicaan Fedrick Dacres schreef met 68m36 het concours op zijn naam. Ook de Zweed Stahl, in Olso nog goed voor de overwinning, toonde met 68m13 zijn hoogvorm, de Litouwer Andrius Gudzius vervolledigde met 67m29 het podium. Voor Philip Milanov bleef het bij de vierde plek, al mag hij met een seizoensbeste van 67m05 en drie worpen voorbij de 66 meter uiteraard niet klagen. Nog 21 centimeter scheiden hem van het Belgische record (67m26). In het Diamond League-klassement moet onze landgenoot wel de gedeelde leidersplaats aan Daniel Stahl afstaan, met 19 punten mag Milanov postvatten op plek twee.

Ook Kevin Borlée komt onder stoom

Na zijn ietwat tegenvallend optreden donderdag in Oslo, toonde Kevin Borlée in Stockholm dat hij zijn race goed verteerd had. Met 45″47 kneep hij zes honderdsten van zijn vorige chrono en legde hij beslag op de derde plek. Van individuele deelname aan het WK is Kevin Borlée evenwel nog niet zeker, daarvoor is 45″33 nodig. De overwinning op de enkele baanronde was weggelegd voor de Bahamaan Steven Gardiner, hij klokte 44″58.

De volledige uitslagen van de DL-meeting in Stockholm kunt u hier bekijken.