Ben Broeders is dinsdag getroffen door een ontsteking van de appendix. De nummer vier van het EK polsstokspringen afgelopen zomer kan vier weken niet springen.

Gisteren maakten we nog bekend dat Ben Broeders dit jaar onder contract ligt bij Sport Vlaanderen. Vandaag volgt minder nieuws: door een ontsteking van de blinde darm is hij dinsdag met spoed in het ziekenhuis opgenomen. De appendix werd verwijderd en gelukkig kon Broeders snel weer naar huis. “Zondag werkte ik nog een hele sterke training af, en maandag ben ik opgestaan met hele felle buikpijn. Ik mag vier weken niet springen, maar over een weekje kan ik al joggen. Vormbehoud moet mogelijk zijn.

Het indoorseizoen zit er voor de polsstokspringer waarschijnlijk op. Al heeft hij nog een sprankeltje hoop. “Er stonden een paar mooie wedstrijden op de planning. Héél misschien kan ik eind februari nog iets meepikken, en anders wordt het een lange opbouw richting de zomer. Zonder appendix ben ik wat lichter en zal ik nog wat vlotter de lucht in gaan”, sloot Broeders af met een knipoog.