Louise Carton heeft in de Crosscupmanche in Hannuit maar nipt de duimen moeten leggen tegen de Ethiopische Birthukan Adamu, die in Belfast nog voor Fionnuala McCormack finishte. Imana Truyers werd tweede Belgische op de vijfde plaats.

Geen Zenobie Van Gansbeke in Hannuit door een ontsteking van de patellapees, maar voor de rest wel de belangrijkste Belgische vrouwen aan de start, net als enkele sterke buitenlandse dames. Na een start in groep scheidden Carton, de Ethiopische Birthukan Adamu, de Roemeense Roxana Birka en Stefanie Barnes zich af. Het viertal zou snel opsplitsen in twee duo’s: Carton en Adamu namen het voortouw, Birka en Barnes moesten genoegen nemen met een duel om de derde plaats. In de laatste ronde bleek Adamu net iets te sterk voor Carton, die finishte op zo’n drie seconden. Birka haalde het dertig seconden later in een sprintje voor de derde plaats. Imana Truyers werd knap tweede Belgische op plaats vijf, voor Sofie Van Accom, Ferahiwat Gamachu en Hanna Vandenbussche.