Ook bij de mannen werd vandaag gestreden om de EK-tickets. Isaac Kimeli zag, door het uitvallen van Bashir Abdi, één van zijn grootste concurrenten voor de eindoverwinning afvallen. Kimeli, die er een goede hoogtestage heeft opzitten in Zuid-Afrika, wist nog net Jeroen D’hoedt af te houden.

De atleet van Atletiek Vlaanderen maakte het verschil door in de laatste ronde de rest van zich af te schudden. D’hoedt kwam echter nog redelijk dichtbij, maar moest toch de duimen leggen voor Kimeli. Soufiane Bouchikhi vervolledigde het podium. De vierde stek was voor de ploegmaat van Kimeli, Simon Debognies, gevolgd door Dieter Kersten. Beiden zijn ze nog beloften en hebben ze dus, samen met Kimeli, een goede zaak gedaan in het veiligstellen van hun EK-ticket. De overige beloften die ook nog kans maken om een EK-selectie in de wacht te slepen, zijn Steven Casteele en Michaël Somers die op een respectievelijke zevende en negende plaats eindigden in de einduitslag. Als er ook een seniorenteam afgevaardigd zou worden, lijken Thomas De Bock (6e) en een verrassende Michael Brandenbourg (8e) de beste papieren voor te kunnen leggen.

De wedstrijd bij de junioren zorgde misschien wel voor de meeste spanning. In een milimetersprint haalde Jennen Mortier het heel nipt voor Oussama Lonneux. Dries De Smet kwam slechts een tien seconden later of de meet. De hele top vijf zat overigens erg dicht bij elkaar, dus ook bij hen wordt het nagelbijten tot het verlossende antwoord. Maandag weten we met zekerheid wie effectief naar het EK veldlopen mag.