Met de CrossCup Relays van zondag 23 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2016-17 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Lisa Rooms (OEH) – Belgisch kampioene Korte Cross –  is de volgende in het rijtje van onze “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Lisa Rooms - Foto: Jasper Jacobs
Lisa Rooms – Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“De voorbereiding verliep tot nu toe heel goed. Ik beëindigde mijn zomerseizoen na de Flanders Cup in Ninove en nam drie weken relatieve rust. Daarna ben ik opnieuw beginnen trainen en ondertussen is de honger om weer aan competitie te doen heel groot. Alles verloopt naar wens!”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Afgelopen zaterdag nam ik reeds deel aan de Brussels Ekiden Marathon waar ik de eerste vijf kilometer voor mijn rekening nam bij het mixed team van ORT. Komende zondag staan de Relays op de planning. Ik vorm samen met Vanessa Scaunet en Nele Tordeur een ploegje voor OEH waarvan ik de slotloopster zal zijn. Aan de CC van Mol neem ik niet deel, aangezien ik dan op hoogtestage ben in Dullstroom (Zuid-Afrika) om me ideaal voor te bereiden op de CrossCup-manche in Roeselare en hopelijk ook voor het EK in Chia dat twee weken nadien plaatsvindt. Mijn eerste deel van het seizoen eindigt 18 december in Brussel.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik ben eerstejaars belofte en ik focus me dus voor het eerst op de lange crossen. Ik hoop me als jongste van het pak toch meteen te laten zien. Het eerste deel van het seizoen staat volledig in het teken van het EK cross. Na de middenrifproblemen waarmee ik vorig jaar in Hyères sukkelde, wil ik nu ter plaatse uitstekend presteren. Natuurlijk moet ik hiervoor al op mijn sterkst zijn in Roeselare. Daarnaast wil ik dit seizoen nog veel ervaring opdoen voor de komende jaren!”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik probeer me vooral op mezelf te focussen. Ik denk dat er veel meisjes aan elkaar gewaagd zullen zijn. Dat zal zonder twijfel spannende duels opleveren. Kom dat zien! .”

Wat is uw favoriete trainings- of wedstrijdlocatie in de winter?
“Ik vind het heel leuk om op verschillende locaties te trainen. Mijn favoriete trainingslocatie blijft de Waasmunsterse Heide. Tilburg is dan weer de mooiste locatie op wedstrijdvlak, maar mijn favoriet in zijn geheel is toch wel het BK veldlopen.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik geloof niet in een te snelle opmars van atleten, vaak volgt er dan vrij snel een terugval. Diegenen die er de afgelopen jaren stonden en gestaag groeien, zullen er dit jaar ook een mooie strijd van maken.”

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
“Ik moet nog een ploegje samenstellen. De vorige jaren was ik hier niet zo goed in, tijd dus voor een nieuwe tactiek. Tips zijn trouwens altijd welkom :-)”

Ik wens iedereen een fijn cross-seizoen toe!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

winterkriebels