In de halve finales van de 400 meter horden heeft noch Axelle Dauwens noch Nenah De Coninck zich weten te plaatsen voor de finale. Ze werden allebei zesde in hun reeks, terwijl alleen de eerste twee rechtstreeks naar de finale mochten.

Nenah De Coninck heeft gegokt en verloren. Ze vertrok als een raket, maar kreeg het op het einde heel zwaar en finishte in 57″63 als zesde in haar reeks. Op haar jonge leeftijd was het behalen van deze halve finale al een mooi resultaat, al had ze zelf ongetwijfeld op de Olympische limiet gehoopt. Die stond op 56″20. Axelle Dauwens stelde zwaar teleur. Terwijl ze op het vorige EK nog in de finale stond, kwam ze daar nu absoluut niet bij in de buurt. Haar 56″62 is ook bijna een seconde trager dan haar chrono van het BK twee weken geleden. Ze leek nooit in de wedstrijd te zitten. Vooraf was ze ook afgeleid omdat ze zich in de verkeerde baan was beginnen te installeren.