Olivia Borlée is in haar opzet geslaagd om zich te kwalificeren voor het EK in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio. In de finale van de 200m duldde ze geen tegenstand en liep ze naar een knappe 23″02, ruim onder de gevraagde 23″24 voor Amsterdam én nog belangrijker: onder 23″20, goed voor een ticket naar Rio. Hiermee komt de 30-jarige atlete wel heel dicht bij haar PR van 22″98 dat ze zomaar eventjes tien jaar geleden, eveneens op het BK, neerzette.

Na jaren vol blessureleed waarin het zowel mentaal als fysiek heel zwaar was, volgde heel wat ontlading na de finish. Haar prestatie zal goed zijn voor de sfeer binnen de familie Borlée na mindere prestaties van Dylan en Jonathan. Het was duidelijk niet alleen Olivia die aangedaan was door haar prestatie, ook vader Jacques deelde mee in de tranen. De mythische 200m-bocht in het Koning Boudewijnstadion heeft zijn snelle reputatie weer waargemaakt. Wij zorgen later nog voor een reactie.