Julien Watrin en Robin Vanderbemden hebben hun laatste kans om naar het EK in Amsterdam te kunnen met beide handen genomen. In de finale van de 400m op het BK troefden ze grote namen zoals Jonathan en Dylan Borlée af. Watrin van DAMP won in een knappe 45″73. Vanderbemden van SER liep naar een nieuw PR van 45″98 en voldeed daarmee ruim aan de de gevraagde 46″70. De derde plaats op het BK was weggelegd voor Antoine Gillet van RESC in 46″16. Er viel tevens een Belgisch record te noteren. Namelijk op naam van Sven Van Den Bergh bij de scholieren. De atleet van AVKA deed met een tijd van 47″17 beter dan Jens Panneel, die in 2006 tot 47″20 kwam.

Watrin en Vanderbemden maakten gisteren tijdens de reeksen al een heel sterke indruk. Vandaag deden ze daar nog een schepje bovenop. Het leek eerst Vanderbemden te gaan worden bij het ingaan van de laatste hectometer, maar Watrin toonde in die laatste meters genoeg veerkracht en kwam er alsnog over. Beide heren verzekeren zich zo ongetwijfeld van een plekje bij de Belgian Tornado’s. De derde plaats én vooral de tijd van 46″16 van Antoine Gillet zal hem waarschijnlijk ook een ticket opleveren om naar zowel het EK, als de Olympische Spelen te gaan met de aflossingsploeg.

Voor Dylan Borlée ziet het er iets minder rooskleurig uit. Hij liep naar 46″77 en lijkt zijn vaste plaats bij de Tornado’s (voor even) kwijt te zijn. Ook Jonathan, vierde met 46″59, moet ook op zoek naar betere benen. Jacques Borlée zal dus wat wijzigingen (moeten) doorbrengen binnen zijn aflossingscollectief. Hierover zal ongetwijfeld nog wat inkt vloeien.