Nu het zomerseizoen al even aan de gang is, trok de Diamond League zich vandaag op gang in Doha. De Qatarese hoofdstad ontving heel wat toppers waaronder één Belg: Philip Milanov, die zijn Belgisch record in het discuswerpen verbeterde tot 67m26.

Milanov toonde zijn goede vorm afgelopen week al in Herentals, waar hij op amper twee centimeter van zijn vorige BR van 66m90 strandde. De kans was dus groot dat hij zich vandaag zou verbeteren, en dat gebeurde in zijn vijfde poging van de avond. Na vier regelmatige worpen van 63m63, 61m61, 65m47 en 62m37 gooide de atleet van VAC zijn discus naar een nieuw Belgisch record van 67m26. In zijn zesde en laatste poging liet hij nog een nulworp optekenen. De overwinning ging naar de regerende wereldkampioen Piotr Malachowski, die met 68m03 de beste wereldjaarprestatie neerzette. De Zuid-Afrikaan Victor Hogan werd derde met 65.59.

Trage start nekt Schippers

Onze noorderburen zagen hun grote vedette Dafne Schippers in actie op de 100 meter, maar konden helaas geen feest vieren. Na een mindere start moest Schippers van te ver terugkomen waardoor ze in de laatste dertig meter niet meer voorbij het Amerikaanse toptalent Tori Bowi kon komen. Bowi won in een meetingrecord van 10.80, Schippers finishte drie honderdsten later. De Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown vervolledigde het podium.

Tori Bowie (midden) op het WK indoor. - Foto: Eik van Leeuwen
Tori Bowie (midden) in de halve finales van het WK indoor. – Foto: Erik van Leeuwen

Records bij de vleet

In het polsstokspringen liet Sandi Morris een nieuw Diamond League record optekenen van 4m83, waarmee ze de concurrentie makkelijk overklaste. Even later deed de Colombiaanse wereldkampioene Catherine Ibarguen dat kunstje over in het hinkstapspringen, zij sprong met 15m04 als enige over vijftien meter en pakte zo ook het Diamond League record.

Bij de mannen gooide Amerikaan Ameer Webb hoge ogen, hij liet de concurrentie op de 200 meter ver achter zich en pakte met 19.85 het meetingrecord in Doha. Usain Bolt, die niet in actie kwam, krijgt er zo alweer een concurrent bij in Rio.

De rest van de uitslagen kan u hier terugvinden.