Ben Broeders scheerde deze winter (letterlijk) hoge toppen door in het polsstokspringen zijn PR stevig aan te scherpen tot 5m45. Ook op de IFAM maakte hij indruk door in een sterk deelnemersveld de vierde plaats op te eisen. Na enkele internationale kampioenschappen in de jeugdcategorieën zou hij deze zomer voor het eerst op een internationaal kampioenschap tussen de senioren kunnen staan. Of hij daarin gelooft en hoe zijn verdere zomerplannen eruit zien, komt u hieronder te weten.

Hoe kijk je terug op het afgelopen indoorseizoen?

“Ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik een goed indoorseizoen achter de rug heb. Enkel de kers op de taart ontbrak nog. Er zat zeker een hogere hoogte in dan de 5m45 die ik op het BK alle categorieën overschreed. Ik had graag deze winter al over 5m50 of zelfs 5m55 gesprongen, maar hierin hoop ik deze zomer te slagen.”

Hoe heb jij je zomerseizoen de afgelopen weken voorbereid?

“Tijdens de paasvakantie ben ik, zoals veel atleten, met de VAL naar Tenerife getrokken ter voorbereiding van het zomerseizoen. Ik heb zeker een degelijke stage achter de rug. Ik kon zonder blessures of kleine kwaaltjes naar huis terugkeren. Hierdoor konden we verder toewerken naar de eerste wedstrijden, die er al heel binnenkort aankomen.”

Is het EK in Amsterdam echt een hoofddoel voor jou deze zomer?

“De EK-limiet is zeker een belangrijk doel. Om naar Amsterdam te mogen, moet ik 5m55 weten te overbruggen. De trainingen gaan heel goed en deze winter zat ik er, met mijn sprong over 5m45, niet zo heel ver meer vandaan, waardoor het mij realistisch lijkt het EK te halen. Op 5 mei spring ik mijn eerste wedstrijd in Vught (NL). Verder staan o.a. ook nog de interclub, het Kampioenschap van Vlaanderen en de IFAM op het programma. In juni spring ik ook nog enkele wedstrijden, dus ik heb heel wat pogingen om de limiet te springen.”

Nog één laatste vraag: Welke atleet/atlete zorgt deze zomer voor dé absolute topprestatie in België?

“Philip Milanov! Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik denk dat hij ook dit jaar één van de betere Belgische prestaties zal neerzetten in Rio.”