Felix Sanchez, tweevoudig olympisch kampioen op de 400m horden, heeft een punt achter zijn carrière gezet. De 38-jarige atleet uit de Dominicaanse Republiek bracht dat nieuws in een videoboodschap.

Sanchez wil meer tijd maken voor zijn gezin. “Mijn zoontje is enkele maanden oud en hij heeft mij nodig”, zei hij daarover. Sanchez zal er dus niet bijzijn op de Spelen in Rio… als atleet althans, want hij zal er wel commentaar geven voor de zender ESPN.

Sanchez was één van de meest gevierde atleten van de laatste jaren, hoewel zijn carrière ook doorspekt was met blessureleed. Hij behaalde goud op de 400m horden op de Spelen in 2004 en 2012 (zie video hierboven) en werd ook tweemaal wereldkampioen. “Ik ben fier deel uit te maken van de rijke olympische geschiedenis”, zei hij in dezelfde videoboodschap. Toch zal de hordenloper ook bekendheid genieten omwille van zijn reeks ongeslagen wedstrijden. Tussen 2001 en 2004 won hij maar liefst 43 wedstrijden op rij!