Precies een week geleden maakte Stef Vanhaeren bekend dat hij stopt met atletiek. Na lang nadenken kwam de 400m-hordeloper tot het besef dat hij het niet meer kon opbrengen om dag in dag uit voor de volle 100 percent voor de atletieksport te gaan. Een beslissing die niet eenvoudig was, zeker en vast gezien zijn nog jonge leeftijd van 23 jaar. Stef, die onder meer goud en brons veroverde op de EYOF, zilver op het EK junioren en ook zilver op het EK beloften, maakte de laatste jaren steevast deel uit van de Belgische top in het hordelopen. Hij is er bovendien zelf van overtuigd dat hij meer in zich heeft dan zijn persoonlijk besttijd van 49″83 die hij vorig jaar nog lukte in Brussel. Maar Stef voelde zich niet meer bereid om er nog enkele jaren alles voor aan de kant te zetten.

Wij wilden Stef Vanhaeren toch nog voor een laatste keer voor de camera halen. We spraken met hem af in de Topsporthal in Gent, en daar kwam hij meer uitleg geven bij zijn beslissing. Het uitgebreid gesprek kunt u hierboven bekijken.

Stef Vanhaeren - Foto: Jasper Jacobs
Stef Vanhaeren – Foto: Jasper Jacobs