Vandaag hield Jacques Borlée, coach van de nationale 4x400m-ploeg, een persconferentie om de selectie voor het WK indoor bekend te maken. Tim Rummens wordt als vijfde en laatste loper meegenomen naar Portland. Julien Watrin bleek na een training in de Gentse Topsporthal niet voldoende fit.

Vooraf was er heel wat onduidelijkheid over wie als vijfde atleet en éérste reserve mee zou mogen. De drie Borlées (Kevin, Jonathan en Dylan) waren zeker van hun plaats, net als Robin Vanderbemden. Over het vormpeil van Julien Watrin was er wél twijfel. De atleet van Dampicourt blijkt nu toch onvoldoende hersteld te zijn van zijn liesblessure, waar hij sinds deze zomer last van heeft. Daardoor wordt nu geopteerd voor Tim Rummens, die met 47″37 de beste Belgische jaartijd op de 400m indoor achter zijn naam heeft staan.

Het was Jacques Borlée die hoofdzakelijk het woord nam voor de verzamelde pers: “We hebben er een heel goede voorbereiding opzitten. We zijn gespaard gebleven van blessures en konden vlekkeloos de stages afwerken.” De niet-selectie van Julien Watrin is vooral een voorzorgsmaatregel met het oog op de OS in Rio de Janeiro. “Zowel Antoine Gillet en Julien Watrin toonden zich zeer gemotiveerd op stage in de VS, maar zijn momenteel niet klaar voor het WK. We willen met hen geen risico’s nemen en zo kunnen ze hun pijlen al viseren op de zomer.”

De ambities voor Portland werden niet duidelijk geformuleerd. Maar toch stelde Jacques Borlée vast dat de ploeg beter is dan vorig jaar, waar de Belgian Tornados met een Europees record het goud veroverden op het EK indoor. “Niet onbelangrijk is dat het nu om reeksen en finale gaat. We moeten daarom al in de reeksen het volle pond geven zodat we een goede startbaan kunnen afdwingen voor de finale.”