Ruik jij het ook al? Het weekend is in aantocht! En dat betekent dat overmorgen al de IFAM Indoor op de planning staat. Op zaterdag 13 februari, verzamelt de Belgische atletiektop in de Topsporthal te Gent opnieuw voor deze jaarlijkse hoogmis. Nóg meer dan vorige jaren heeft de organisatie een pak internationale sterkhouders kunnen strikken waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wij blikken vandaag, met nog 2 dagen te gaan, vooruit op deze IFAM Indoor met werpster Jolien Boumkwo, die op de IFAM indoor zal uitkomen in het kogelstoten. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw winterseizoen tot nog toe verlopen?

“Mijn winterseizoen is al redelijk vlot verlopen. Ik heb enkel nog maar deelgenomen aan het Vlaams kampioenschap. Dit was al bij al zeker geen slecht begin (Jolien won er met een worp van 15m77, red.). De fysiek zit goed, mentaal gaat het goed en trainingen verlopen naar wens dus ik ben benieuwd naar de volgende wedstrijd”

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“Ik neem deel aan de IFAM omdat deze wedstrijd internationale atleten aantrekt en dit is wat ik even nodig heb op een wedstrijd. Ik heb uitdaging nodig zodat ik er echt hard voor kan gaan. Jammer dat we maar met 3 ingeschreven zijn, maar de andere deelneemsters zijn wel beter dan mij dus dat is goed.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik verwacht dat ik verder stoot dan op het Vlaams kampioenschap op 31 januari. Ik zou graag de 16m lijn voorbij gaan en volgens mij is dat zeker mogelijk. De examens (en de vermoeidheid ervan) zijn nu al bijna 2 weken achter de rug en ik heb een zwaardere trainingsperiode achter de rug de laatste voorbije weken.”

Waar liggen jouw doelen voor de rest van de winter?

“Ik droom ervan om het Belgisch record indoor te breken (met 16m90 al sinds 1997 op naam van Greet Meulemeester, red.). Ik weet niet of het al te vroeg is om hieraan te denken maar wie niet hoopt, heeft niet echt een doel. Ik ga er alleszins voor. Dit zou me eveneens een stapje dichter bij de limiet voor Amsterdam brengen (17m14).”

Naar waar werk je deze zomer toe?

“Ik wil deelnemen aan het EK in Amsterdam voor zowel kogel als hamer. Ik ben er van overtuigd dat dit haalbaar is al ik progressie blijf maken zoals nu. Graag zou ik dit jaar mijn olympische droom waarmaken. Ik zou graag mijn minimum gooien met de hamer (71m00). De afstand is zeker niet onmogelijk. Het is vooral de tijd die het spannend zal maken. Ik heb/ben heel veel aan mijn techniek aan het veranderen dus we zien wel in hoeverre ik progressie maak en het juist kan omzetten.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u hier. De laatste nieuwtjes vindt u dan weer op deze pagina