In de ochtendsessie van dag 6 was het uitkijken naar Anne Zagré. De Belgische kwalificeerde zich voor het WK met een Belgisch record van 12”71. Ze mikte met die tijd op een plaats in de 100mH-finale, al zal dat niet natuurlijk niet makkelijk worden. Eerst dus de reeksen overleven. De eerste vier in elke reeks samen met de vier snelste verliezende tijden mochten zich opmaken voor een plaatsje in de halve finale.

In de derde reeks moest hordeloopster Anne Zagré vanuit baan drie opboksen tegen de Amerikaanse Dawn Harper Nelson. Zij won goud op de OS in Peking en zilver op die van in Londen. Ook de Australische Michelle Jenneke liep mee in die reeks en gaf ons nog een goede reden om vroeg op te staan.

De start van Zagré was niet al te super en dus moest ze nog wat goedmaken in de tweede wedstrijdhelft. Dat deed ze ook en met een derde plaats was ze rechtstreeks geplaatst voor de volgende ronde. Ze liep naar een chrono van 12”90 in de reeksen – een elfde tijd onder alle deelnemers –  en daar kan ze zeker tevreden over zijn. Haar reeks werd met lichte tegenwind gewonnen door de favoriete Amerikaanse, Harper Nelson, in 12”79. Ook de flamboyante schone Michelle Jenneke zien we nog eens terug. De uitslag van de derde reeks kan u hieronder bekijken.

POS BIB ATHLETE MARK DETAIL REACTION TIME
1 886 Dawn HARPER NELSONUSA 12.79 Q 0.156
2 146 Kierre BECKLESBAR 12.88 Q NR 0.157
3 152 Anne ZAGREBEL 12.90 Q 0.162
4 122 Michelle JENNEKEAUS 13.02 Q 0.135
5 136 Beate SCHROTTAUT 13.04 0.170
6 521 Kimberly LAINGJAM 13.10 0.166
7 950 Devynne CHARLTONBAH 13.16 0.132

Toppers gaan door, Franse laat het afweten

Isabelle Pedersen - Foto: Tomas Sisk
Isabelle Pedersen – Foto: Tomas Sisk

Met veel tegenwind in de eerste reeks kregen we ook al meteen een verrassing. De Jamaicaanse Danielle Williams won voor Kendra Harrison en de bekende Noorse Isabelle Pedersen. Wie volledig de mist inging was Cindy Billaud. De Franse werd vorig jaar op het EK nog tweede en op het WK twee jaar geleden nog zevende. Nu finishte ze als zesde in een povere tijd van 13”23.

Geen opmerkelijke prestaties in de andere heats. Cindy Roleder en Tiffany Porter wonnen beiden hun race. De Amerikaanse Brianna Rollins deed dat met de beste tijd van de reeksen. Ook Sharika Nelvis die met 12”34 de beste jaarprestatie heeft staan – stoot door naar de volgende ronde.

De uitslagen van de andere reeksen kan je terugvinden via deze link.

De halve finales en finale worden vrijdagmiddag gelopen rond respectievelijk half twee en half vier.