Bashir Abdi zal dit wereldkampioenschap niet meer in actie komen. De poulain van Peter Robbens ondervindt nog te veel last van een hamstringblessure en moet dus, nadat hij op de 10.000m al vroegtijdig moest uitstappen, nu ook de 5.000m schrappen.

Daags voor de 10.000m op het WK in Peking trok Bashir Abdi naar het Vogelneststadion voor een laatste training. Bashir, die een bijzonder goede voorbereiding kende, liep net bij die laatste training een blessure aan de hamstrings op. Ondanks de lichte pijn wou Bashir toch daags nadien starten op de 10.000m, maar iets voor halfweg staakte hij de wedstrijd omdat hij toch behoorlijk wat last ondervond en geen verdere risico’s wilde nemen. Ook de reeksen van de 5.000m vier dagen nadien speelden ongetwijfeld door zijn hoofd, want ook op die afstand had Bashir dit seizoen fraaie dingen laten zien. Vandaag, een dag voor de reeksen van die 5.000m, speelt Bashirs hamstring nog altijd op en heeft hij samen met de medische staf de knoop doorgehakt: hij past voor de 5.000m. Jammer, maar wellicht de juiste beslissing. Vorig seizoen koos de RCG-atleet immers om met een lichte voetblessure wel nog de 5.000m af te werken op het EK in Zürich. Een beslissing waar hij enkele weken later veel spijt van had, nadat er een scheur in de voetpees werd vastgesteld en hij zowat zijn volledig winterseizoen in rook zag opgaan. Via deze weg willen wij Bashir Abdi alvast een spoedig herstel toewensen!