Het atletiekhoogtepunt van het jaar, het WK in Peking, komt nu wel erg dichtbij. Vijf dagen nog voor de start. Dit weekend vertrok ook een tweede delegatie Belgische atleten richting Japan, waar nog een korte stage volgt voor het eigenlijke WK in China. Sporza interviewde hen net voor de afreis op de luchthaven van Zaventem. Ze spraken met Thomas Van der Plaetsen, Anne Zagré en Philip Milanov. Hun interviews bekijk je hier.

Van der Plaetsen mikt er heel concreet op de olympische limiet van 8.100 punten: “Ik denk dat dat een realistische opdracht is. In Zuid-Korea bleef ik er net onder (7.952 punten), maar ik wil nog één keer alles geven.”

Hordeloopster Zagré vindt dit WK, na haar Belgisch record van enkele weken geleden en de bijhorende topvorm, alvast “een unieke kans om de finale te bereiken”.

Discuswerper Milanov blijft dan weer zijn rustige, bescheiden, wat timide zelf: “Er wordt wel gepraat over een medaille, maar ik moet eerst en vooral de kwalificaties overleven.”

Pieter-Jan Hannes neemt vanavond in Düsseldorf het vliegtuig richting China. Vóór de start van zijn WK 1500m in Peking verblijft hij nog een tijdje op hoogte (1400 à 2000m) in skigebied Chongli.