Binnen acht dagen vangen de vijftiende wereldkampioenschappen atletiek aan in de Chinese hoofdstad Peking. Het Olympische stadion uit 2008, het Vogelnest voor de kenners, zal negen dagen lang het decor zijn voor de beste atleten op de wereld. Onder hen ook 16 Belgische atleten én één ploeg, namelijk de Belgian Tornados op de 4x400m.

Puur afgaande op de wereldjaarranglijsten lijken Philip Milanov en de 4x400m-ploeg het meest kans te maken op eremetaal, maar ranglijsten verliezen op kampioenschappen toch wel een beetje van hun pluimen. Sommige atleten zijn ware kampioenschapsbeesten, maar voor anderen is het de zaak om niet ten onder te gaan aan de (torenhoge) stress. Hopelijk houden onze Belgen het hoofd koel in de broeierig hete stad.

Maar wie ò wie zal het hoogst scoren van de Belgen in Peking? Stemmen maar! 

[poll id=”19″]