Vorige week zaterdag kwamen we nog op de proppen met heuglijk nieuws: Ilke Lagrou als zesde scholiere geplaatst voor WKU18. Helaas moeten we u een kleine week later melden dat de sterke prestatie van Lagrou bij het hamerslingeren uiteindelijk niet voldoende blijkt voor een tripje naar het Colombiaanse Cali.

In Eeklo kwam de 15-jarige Lagrou tot een puike 57m97, een verbetering van haar record met minstens twee meter. Tevens was die afstand net één centimeter beter dan het vooropgestelde KBAB-minimum voor het WKU18. Maar dit minimum bleek achteraf gezien lager te liggen dan de IAAF-norm voor het hamerslingeren, waardoor Ilke Lagrou van HAC uiteindelijk toch niet voldoet aan de selectiecriteria van 60m00.

Daardoor lijkt het er sterk naar dat we slechts met vijf scholieren naar het WK zullen trekken op 15 juli. Onze jonge atleten hebben nog tot 29 juni om zich te kwalificeren voor het internationale kampioenschap.

1 REACTIE

  1. … en dat had niemand bij KBAB, LBFA of VAL vooraf opgemerkt ? Je zal maar een beloftevolle jonge atleet zijn in België … dan krijg je zo’n opdoffer !

Reacties zijn gesloten.