Philip Gilson had na de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège reden tot vieren. Eline Berings verbeterde in Luik namelijk haar vier jaar oude PR van 12”87 naar maar liefst 12”72. Amper één honderdste trager dan het BR van Anne Zagré. Wij namen poolshoogte bij de trainer van Berings met het oog op het EK in Berlijn.

“Vorige week had Eline wat last van een lichte irritatie aan de achillespees. Daardoor nam ze twee dagen gas terug op training. Die twee dagen relatieve rust hebben zijn werk gedaan in Luik. Neem daar de ideale omstandigheden bij, waarop Eline toch al een tijdje zat te wachtenn en je krijgt een toptijd. Op een iets snellere piste is er dan nog meer mogelijk”, vertelde Gilson.

De sfeer in Luik zat goed dankzij het in grote getalen aanwezige publiek.

“Eline heeft dat nodig om goed te presteren. Ze bleef echter kritisch voor zichzelf. Ze zei dat ze een minuscuul foutje had gemaakt, maar zo is Eline. Dat maakt haar net sterker. De wind heeft ook meegespeeld in haar passen tussen de horden. Ze bleef volledig doorsprinten. Iets was voor een coach mooi om te zien is. Dat BR staat op haar verlanglijstje. Hopelijk kan ze daar in Berlijn werk van maken. De sprong die ze nu gemaakt heeft, is een beloning voor al het harde werk op training”, besloot Gilson.

Berings: “Zat in een ander ritme”

Berings zelf was in de wolken met haar tijd. Er was ook wel sprake van de nodige opluchting.

“Ik kon al tevreden zijn met mijn seizoensverloop, maar door het uitblijven van een uitschieter bleef ik op mijn honger zitten. Nu kon ik voor het eerst profiteren van perfecte omstandigheden. Dat voel je direct. Ik zat in een ander ritme in vergelijking met mijn eerdere races”, vertelde Berings.

Cédric Van Branteghem was een van de eersten om Berings te feliciteren – Foto: Golazo

De klok stopte uiteindelijk na 12”72. Amper één honderdste boven het BR, maar wél een verbetering van haar PR met maar liefst 15 honderdsten.

“Ik hoopte en wist ergens wel dat ik zo’n tijd zou lopen. Ik had het gewoon niet in Luik verwacht. Een tijd in de buurt van 12”80 had me tevreden gestemd, maar ik ga zeker niet klagen. In Berlijn ga ik minstens hetzelfde moeten doen, of nog beter om een mooie plaats in de finale te behalen. Al moet je daarvoor eerst in die finale geraken. Soms geeft dat recht op het podium, maar het kan evengoed zijn dat je niet eens in de top vijf eindigt. Ik ben nu al benieuwd naar wat mogelijk is in een race waarin ik onder druk wordt gezet. Monaco wordt een mooie test”, voegde Berings toe.