Jacques Borlée trekt met Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Julien Watrin en Antoine Gillet naar de tweede editie van de World Relays, het officieuze WK aflossingen, dat in het weekend van 2 en 3 mei in de Bahama’s doorgaat.

Antoine Gillet - Foto: Jasper Jacobs
Antoine Gillet – Foto: Jasper Jacobs

Er hoeft geen twijfel over te bestaan dat de drie Borlées en Julien Watrin al quasi zeker waren van hun selectie alvorens ze op trainingsstage vertrokken. Dit kwartet snelde niet voor niks naar goud op het afgelopen EK indoor in Praag en scoorde daarbovenop ook nog eens een Europees record. Dan moest Jacques nog de knoop doorhakken voor de vijfde man, waar Antoine Gillet en Stef Vanhaeren voor in aanmerking kwamen. Jacques moest de keuze maken op basis van de geziene trainingen en het was de RESC-atleet Gillet die de beste indruk naliet. De bedoeling van Jacques Borlée en de 4x400m-ploeg is om zich in Nassau, waar het WK wordt betwist, zich reeds te verzekeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. Daarvoor is een plaats binnen de eerst acht nodig.