Cedric Nolf heeft aangekondigd te gaan samenwerken met Lieve van Mechelen. De VAC-atleet, die op het afgelopen EK indoor in Praag de verspringfinale op een haar na miste, kijkt vol goede moed vooruit op het zomerseizoen en de samenwerking met Gert Messiaen en Lieve van Mechelen.

Gert Messiaen begeleidt al even twee van onze beste Belgische verspringers van het moment: Cedric Nolf en Jeroen Vanmulder. Messiaen, die vroeg ook actief was als verspringer en 7″72 als PR heeft staan, trok ze onder meer ook mee richting Praag, waar de finale Nolf met één centimer ontglipte. Maar vanaf heden maakt ook Lieve van Mechelen deel uit van Nolfs omkadering. Van Mechelen, die vooral bekend is als trainster van hordeloopster Eline Berings, zal vooral het fysieke gedeelte van de planning voor zich nemen, Messiaen spits zich toe op het technische luik.  “Vooral het feit dat ze een open communicatie heeft, veel resultaten heeft behaald en vooral de reden dat het klikte gaven de doorslag”, vertelt Nolf. “Dit geeft meer zekerheid en tevens een motivatieboost.” Specifieke doelen met het nieuwe team achter zich heeft Nolf nog niet, maar meedraaien op het hoogste niveau blijft hoe dan ook het mikpunt.

Losse Veter had een gesprek met Cedric Nolf op de persconferentie van Wafel Sports Management, die vorige week plaatsvond. Dat interview bekijk je hieronder.