Jolien Boumkwo heeft zich vandaag op de tweede dag van de European Cup Winter Throwing in Leiria geplaatst voor zowel het EK voor beloften als de Universiade in het hamerslingeren. Boumkwo liet bij haar seizoensopener 65m20 optekenen.

Nadat Boumkwo gisteren al goed voor de dag kwam in het kogelstoten, verliep het hamerslingeren ook meer dan degelijk. Met 65m20 ging ze ruim voorbij het minimum voor het EK voor beloften dat op 62m64 staat. Hiermee kwalificeerde ze zich in één klap ook voor de Universiade in Zuid-Korea, maar daarvoor zal ze passen aangezien beide toernooien bijna gelijktijdig plaatsvinden. “Ik ben heel tevreden met deze 65m20, een resultaat dat ik nu nog niet verwacht had”, reageert ze op de site van Atletiek Vlaanderen. “Ik was gisteren vergeten uit te lopen en dat voelde ik vandaag toch wel aan mijn spieren. Er zit nog meer in, zeker als ik in de wedstrijd durf door te gooien. Nu ik de limieten al op zak heb, kan ik heel comfortabel naar het EK in Tallinn toewerken.”

Ook Vanessa Sterckendries kwam in actie in het Portugese Leiria. Sterckendries kende een iets mindere dag en kwam uiteindelijk tot een beste worp van 59m67, eveneens in het hamerslingeren. Ondanks dat dit helemaal niet zover verwijderd is van haar record dat op 61m63 staat, gaf ze op Facebook toch aan dat ze wat teleurgesteld was over haar seizoensopener.

U kan hieronder een interview met Jolien Boumkwo bekijken (in het Engels). Daarin wordt onder andere gepraat over haar afgelopen indoorseizoen, haar studies en de prestaties die ze dit weekend heeft geleverd.