Isaac Kimeli heeft de CrossCup manche in Dour gewonnen. Na een zeer aantrekkelijke wedstrijd was hij net sneller dan Dame Tasama. Hierdoor is Kimeli tevens zeker van eindwinst in het klassement. De uit blessure terugkerende Bashir Abdi mocht het podium vervolledigen. Thomas De Bock liep een zeer sterke wedstrijd en was zichtbaar tevreden met zijn vierde plaats. Abdelhadi El Hachimi werd vijfde en moet tevreden met zijn tweede plaats in het eindklassement.

Het was Bashir Abdi die na de start de leiding nam. De atleet van Atletiek Vlaanderen maakte in Dour zijn comeback nadat hij na het EK van afgelopen zomer in Zürich geblesseerd geraakte aan de voet. Alle perikelen lijken achter de rug en Abdi etaleerde meteen zijn goede vorm. Kimeli, Tasama, El Hachimi en De Bock konden volgen. De Bock voelde zich sterk en ging zelf enkele keren naar de leiding.

Naar het einde van de wedstrijd toe dicteerden Tasama en Kimeli de wet. De Bock en El Hachimi moesten lossen en ook Abdi kreeg het moeilijk. Tasama en Kimeli keken de kat uit de boom en Abdi kon bijna terugkeren. Net voor hij de aansluiting ging maken, prikte Kimeli. Tasama moest enkele lengten laten. Dit was het sein voor Kimeli om nog eens alles op alles te zetten. Zijn voorsprong bleef klein waardoor het een wel heel lange sprint werd. Pas met de finish in zicht was Kimeli zeker van de overwinning.