Louise Carton heeft de Lotto CrossCup manche in Dour gewonnen. Al net na de start controleerden Carton en Veerle Dejaeghere de wedstrijd. De Zweedse Lahti, Almensch Belete en Sofie Van Accom haakten hun wagonnetje aan. Nadat Carton bij het ingaan van de tweede ronde resoluut de leiding nam, moest Van Accom afhaken. Daarna hing Belete aan de rekker, de atlete van Atletiek Vlaanderen moest Carton, Dejaeghere en Lahti uiteindelijk laten gaan.

Lahti nam even het commando over en daardoor moest ook Veerle Dejaeghere een gaatje laten. Carton trok enkele modderstroken later resoluut door en Lahti moest lossen, Dejaeghere kwam opnieuw bij Lahti aansluiten ,maar Carton had haar voorsprong al uitgediept tot ongeveer 10 seconden. Carton mocht opnieuw het zegegebaar maken. Dejaeghere kon Lahti nog afschudden en pakte de tweede plaats. Almensch Belte kon Veerle Van Linden nog net afhouden en werd derde Belgische. Hieronder vindt u al een beperkte uitslag. (later meer)

1 Louise Carton

2 Veerle Dejaeghere

3 Sarah Lahti

4 Almensch Belete

5 Veerle Van Linden

6 Sofie Van Accom

7 Hanna Vandenbussche

8 Stephanie Barnes