Eline Berings heeft zopas 7.98 gelopen op de IFAM indoor. Berings doet daarmee een pak beter dan haar seizoensbeste van 8.09. Haar tijd is ook goed voor de tweede Europese prestatie van het jaar. Anne Zagré liep in dezelfde race naar een derde plaats met 8.05, waarmee ze 5 honderdsten van haar persoonlijke beste afdoet. Zowel Berings als Zagré hebben hun EK-ticket al op zak. De Noorse Isabelle Pedersen werd tweede in 8.02.

Tijdens de IFAM Indoor in Gent was het Eline Berings die de Topsporthal in lichterlaaie zette. In de reeksen zette ze nochtans een tijd neer van 8″09. Ze won wel en was daarmee zeker van een finaleplek. Toen liep alleen de Noorse Isabelle Pedersen sneller, met 8″07. In diezelfde reeks kwam Anne Zagré niet verder dan 8″22.

Dit was echter geen voorbode voor de finale. Anne Zagré stelde haar PR een heel stuk scherper en eindigde derde in 8″05. Maar het was vooral Eline Berings die door het dolle heen was. Met 7″98 won ze de meeting en ging ze voor het eerst deze winter onder de 8 seconden. Ook Isabelle Pedersen liep in de finale sneller, maar met 8″02 bleef ze steken op een 2de plaats.