Nenah De Coninck maakt een opvallende passage in de indoorhal. De specialiste van de 400m horden voert momenteel de ranglijst aan op de 200m en ook op de 60mh bekleed ze momenteel de 4de stek, en je zou haast vergeten dat Nenah nog junior is. Hoog tijd om haar eens aan de tand te voelen!

Nenah mistte haar entree niet in haar eerste wedstrijd. Op de provinciale kampioenschappen liet ze meteen 24.55 noteren op de 200m en ook op de 60mh maakte ze indruk met 8.55. Nenah, had je dit zelf verwacht?

“De trainingen gingen zeer goed, maar ik had toch niet verwacht om al zo snel deze tijden te lopen. De 200m kwam dicht in de buurt van mijn persoonlijk record en op de horden kon ik m’n pr zelfs aanscherpen!”

Nenah De Coninck - Foto: Ruben Van Den Berghe
Nenah De Coninck – Foto: Ruben Van Den Berghe

De verwachtingen waren dus meteen hooggespannen voor het Vlaams kampioenschap. Nenah kon deze gedeeltelijk inlossen want haalde de overwinning binnen, maar de tijden bleven net boven haar seizoenopener.

“Ik ben zeer tevreden over het kampioenschap, al had ik stiekem toch gehoopt op een PR. De tijden (zowel in de reeks als in de finale) waren iets trager dan op het PK en dat vond ik wel jammer. Mijn trainingen verliepen heel vlot en ik had er een heel goed gevoel bij, ik zal dus nog eventjes moeten wachten op dat pr, maar dat komt er wel aan!.”

Maar we kennen Nenah vooral vanop de 400m horden, dat bovendien zaterdag voor een van de weinige malen indoor wordt gelopen op de IFAM Indoor. Geen horden voor De Coninck, ze verkiest de dubbele baanronde.

“Een duik onder de 55 seconden zou mooi zijn. Mijn snelste tijd tot nu toe staat op 55″20, mijn tijd van vorige winter. Maar mijn opbouw ging veel beter dan vorig jaar én ik bleef blessurevrij, dus normaal moet er wel een snellere tijd inzitten.”

Op de IFAM wil ik onder de 55″ duiken

Toch zijn de sterke chrono’s tijdens het winterseizoen opvallend. Is dit toeval? Of is het toch een voordeel om in Gent te wonen?

“Elke training die ik doe gaat door in de Topsporthal. Ik woon vlakbij en heb volgens mij dus wel een voordeel omdat ik elke dag indoor kan trainen.”

Is het indoorseizoen dan belangrijker voor jou? Of mik je toch op het zomerseizoen?

“In de winter loop ik vooral de 200m en 60mH, waarmee ik mijn snelheid en techniek over de horden onderhoud. Het is dus vooral een goeie opbouw naar de zomer toe met oog op de 400mH.”

Waar zien we je nog aan het werk dit winterseizoen?

“De dag voor de IFAM loop ik op het BK studenten een 60mH. Dan de IFAM en de week erop waarschijnlijk nog eens een 60m en een 300m. Daarna loop ik het BK alle categoriën, ik twijfel nog tussen de 200m en 400m. Tot slot is er nog het BK junioren. Of ik dit meeloop staat nog niet vast, en als ik dit meeloop zal ik de discipline(s) nog bepalen samen met mijn trainer (Patrick Himschoot).”

En daarna komt het zomerseizoen er terug aan. Opnieuw de focus op de 400mh?

“Het grootste doel is inderdaad de 400mH-limiet halen voor het EK in Zweden. Indien dit lukt, zou ik graag de finale halen. Ik liep als tweedejaars scholier de finale op het WK in Oekraïne, dus de finale op het EK zou zeker mogelijk moeten zijn.”

Finale op het EK moet haalbaar zijn!

En tot slot er is dit jaar ook een werking opgestart voor de 4*400m bij de junioren. Is de limiet van 3’40” te scherp of lijkt het je toch haalbaar?

“Om deze tijd te lopen moeten we met 4 juniores zijn die in de 55″ lopen op de 400m. Of deze limiet mogelijk is weet ik niet, maar we zullen zeker in de buurt komen!”