De IFAM indoor nadert met rasse schreden. Nog 5 dagen en het is zover, dan loopt de Topsporthal in Gent hopelijk tot de nok vol voor dé niet te missen afspraak dit indoorseizoen. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekavond en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Sofie Van Accom. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen. Een bijdrage van Michiel Baetens.

Hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen?

“Na een zware zomer heb ik eerst drie weken volledige rust genomen en even alternatief getraind om helemaal te herstellen van blessures. Daarna heb ik eigenlijk een zeer vlotte voorbereiding gedraaid. Mijn trainer, Fons Wuyts, en ikzelf merkten als snel dat ik pak sterker was op training en ook van blessures of andere kwaaltjes heb ik geen last gehad.”

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Was het een bewuste keuze om enkel de CrossCup te lopen dit jaar?

“Zeker, vorig jaar liep ik steeds regionale crossen omdat ik dacht dat de CrossCup te lang was voor mij. Doordat ik vorig jaar een onverwachte zesde plaats behaalde op het Vlaams Kampioenschap, heb ik samen met Fons beslist om dit jaar alle manches mee te lopen. Voordat de limieten voor het EK in Praag bekend waren wou ik vooral focussen op de cross om dan met een mooie basis aan de zomer te beginnen maar toen de limiet ( 4:12″62) bekend was, vonden ik en Fons dat we toch moesten proberen om de limiet te halen.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“Het is erg moeilijk om binnen te geraken in wedstrijden in het buitenland en toen ik vernam dat de IFAM indoor toch doorging was het een voor de hand liggende keuze.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Veel zal afhangen van de wedstrijd en de vorm van de dag maar ik heb er wel vertrouwen in. Ik liep vorig jaar ook al op de IFAM en zal met minder stress aan de start staan. Ook op training gaat het steeds beter, ik heb nu al enkele indoortrainingen achter de rug en weet terug wat verzuren is. Dus als alles wat mee zit moet er wel een mooie tijd in zitten. Ik hoop natuurlijk dat ik meteen de limiet kan lopen maar meestal heb ik wel enkele wedstrijden nodig om er in te komen. Ik had graag nog een wedstrijd gelopen in het buitenland maar zoals ik al eerder zei, is het heel moeilijk om een goede wedstrijd te vinden waar je kan binnen geraken. Persoonlijk hoop ik gewoon op een strakke wedstrijd waar we onmiddellijk op een lint worden getrokken zodat er zo weinig mogelijk geduwd moet worden en dan is alles mogelijk.”

Naar welk nummer kijk je uit op de IFAM?

“De 800 en de 1500 meter zijn nummers die ik zelf ook vaak loop, dus daar kijk ik toch wel naar uit. Het deelnemersveld is enorm sterk dus ik verwacht me wel aan enkele mooie wedstrijden. En natuurlijk kijk ik ook uit naar de prestaties van de andere Belgen, hopelijk komen er veel limieten uit de bus!”