Daags voor het Vlaamse indoorkampioenschap streden de Waalse en Brusselse atleten al om hun landelijke eretitels in de Gentse Topsporthal. Seniorenlimieten voor het indoor-EK in Praag vielen er nog niet te noteren, al konden twee jonge atletes zich wel al verzekeren van hun zomerse Europese kampioenschap.

Cynthia Bolingo Mbongo - Foto: Jasper Jacobs
Cynthia Bolingo Mbongo – Foto: Jasper Jacobs

Nafi Thiam trad voor het eerst sinds deze zomer opnieuw in competitie aan. Ze won het verspringen met 6m25, amper twee centimeter onder de limiet voor het outdoor EK voor beloften – en werd – na winnares Anne Zagré – tweede op de 60m horden. Thiam klokte in de reeksen al een nieuw persoonlijk record van 8″42. Ook belofte Camille Laus liet zich opmerken met 7″53 op de vlakke 60m in de reeksen, een twintigtal honderdsten boven de EK-limiet. In de finale moest ze de Kameroense Fanny Appes wel voorlaten voor de titel. Cynthia Bolingo had een sterke 400m in de benen. Met 54″90 bleef de belofte – op een indoorpiste welteverstaan – amper 35 honderdsten boven de limiet voor het EKU23 van deze zomer. Fanny Smets won het polsstokspringen met 4m20, hoewel voor het indoor-EK 4m49 nodig is.

Chamberry Muaka - Foto: Jasper Jacobs
Chamberry Muaka – Foto: Jasper Jacobs

Bij de mannen was er een opmerkelijke 60m van Chamberry Muaka, die won in 6″89. Hij moest op de 200m wel de drie jaar jongere Julien Watrin (21″61) voorlaten.

Twee limieten

Twee eerstejaarsmeisjes plaatsten zich voor hun zomerse kampioenschap. Hoogspringster Claire Orcel plaatste zich voor het junioren-EK. Polsstokspringster. Margaux Quirin deed hetzelfde voor het Europese beloftenkampioenschap.

Bekijk alle uitslagen hier.