Gisteren had de 1ste avondveldloop Grote prijs Geral in Hulshout plaats. Bij de vrouwen was Veerle Dejaeghere outstanding, bij de heren kon niemand de winnende trialeet Pieter Heemeryck bedreigen.

Veerle Dejaeghere wist vrijwel eenvoudig het laken naar zich toe te trekken. Op de omloop over een goede 4.600m ging ze Sofie Van Accom met zo’n 50 seconden vooraf. Van Accom, die voor het eerst opnieuw een cross afwerkte na ziekte, voelde echter ook geen bedreiging voor haar tweede plaats. Xenia Luxem kwam immers zo’n 25 seconden later als derde over de eindstreep. Daar zal de OLSE-atlete bij (na) de start wellicht voor getekend hebben. Ze ging immers zo’n 20 à 30 seconden te laat van start doordat ze schoenproblemen kende. De startstrook was zowaar al afgesloten, maar met de nodige steepletechniek wist ze toch van start te gaan. Na 1 kilometer liep ze op een  29ste stek en nadien kon ze haar inhaalrace dus met succes verderzetten. Bij de heren stond er geen maat op Pieter Heemeryck (29’18), die voor eigen club veruit het snelste van het pak was. Het waren Pieter Van Dyck (29’52) en Abdelatif Bouoroui (30’02) die het podium vervolledigden na 8.800m.

Foto: Jasper Jacobs
Sam Valgaeren – Foto: Jasper Jacobs

De korte cross was een kolfje naar de hand van Sam Valgaeren, eveneens aangesloten bij AC Hulshout. Hij wist Maarten Kersten en Dries Busselot af te houden, die respectievelijk als tweede en derde eindigden. Bij de junioren snelde Dieter Kersten moeiteloos naar de zege. De eerste master volgde op meer dan een minuut, de tweede junior kwam pas drie minuten later over de finish.

De uitslagen van de avondveldloop in Hulshout vindt u bij de vrouwen hier, bij de mannen hier.

Het videoverslag vindt u via deze link.